5 remedii la îndemână pentru vindecarea ulcerului bucal

Ulcer bucal
Ulcer bucal

Cauzele ulcerului bucal

Nimeni nu ştie exact de ce unele persoane fac ulcer bucal iar altele nu.  La anumiţi pacienţi, o arsură cu cafea se vindecă în 2-3 zile, cu durere mică sau fără durere, în timp ce la alţi pacienţi disconfortul poate dura pană la două săptămâni. Ereditatea, anumite alimente, periajul agresiv al dinţilor, lucrări dentare prost montate, mestecatul interiorului gurii şi stresul emoţional pot avea ca urmare ulceraţii dureroase, cu aspect de crater.

Virusurile, cum ar fi herpes simplex, pot fi responsabili pentru ulcerele aftoase: ele apar uneori în exces în gură sau pe limbă şi pot fi declanşate brusc dacă dintr-un motiv sau altul nu vă simţiţi bine sau sunteţi extrem de obosit.

Oricare ar fi cauza, tratarea unui ulcer nu este chiar simplă. Remediile contra ulcerului tind să diminueze durerea protejând ulcerul şi eliminând infecţia.

Scanexpert - Centre de excelentă în imagistică

Ulcerul bucal apare mai des la tineri şi se răspândeşte mult cu trecerea anilor. Între timp, dacă ulcerul bucal vă creează probleme, încercaţi următoarele remedii:

Remedii la îndemână pentru vindecarea ulcerului bucal

Căutaţi în farmacii soluţie cu gel împotriva ulcerului, care conţine benzocaină, lidocaină, mentol, camfor, eucaliptol sau alcool. La prima tamponare ustură şi multe au nevoie de aplicaţii repetate pentru că nu aderă la piele, dar sunt eficiente.

Păstraţi o igienă atentă a gurii şi a dinţilor în perioada tratamentului ulcerului bucal, dar cu atenţie să nu zgâriaţi cu periuţa zona dureroasă.

Propolisul şi uleiul esenţial de arbore de ceai au proprietăţi antiseptice şi pot fi aplicate pe ulcerul bucal cu un beţişor cu vată umezită.

Dezinfectaţi gura utilizand apă de gură (atenţie! fără clorhexidină – aceasta îngălbeneşte dinţi), sau diluaţi o lingură de apă oxigenată într-un pahar cu 250 ml apă şi clătiţi-vă gura pentru a dezinfecta zona afectată şi a grăbi vindecarea.

Faceţi un ceai tare din flori de gălbenele şi folosiţi-l ca apă de gură sau preparaţi o pastă şi aplicaţi-o direct. Gălbenelele au un efect antiviral şi antiinflamator evident.

 Cum puteţi preveni  apariţia ulcerului

Există o serie de alimente care pot declanşa un ulcer bucal sau chiar agrava unul deja existent precum:cafeaua, condimentele, citricele, alunele, nucile, ciocolata şi căpşunele.