Albumina Umana Behring 200 g/l

Albumina stabilizeaza volumul de sange circulant.
– solutie perfuzabila –

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Albumina Umana Behring 200 g/l si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa vi se administreze Albumina Umana Behring 200 g/l
3. Cum sa vi se administreze Albumina Umana Behring 200 g/l
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Albumina Umana Behring 200 g/l
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Albumina Umana Behring 200 g/l si pentru ce se utilizeaza
Ce este Albumina Umana Behring 200 g/l ?
Albumina Umana Behring 200 g/l este un substitut de plasma.

Pentru ce se utilizeaza Albumina Umana Behring 200 g/l?
Albumina stabilizeaza volumul de sange circulant. Aceasta transporta hormoni, enzime, medicamente si substante toxice. Albumina, proteina din Albumina Umana Behring 200 g/l, este izolata din plasma sangelui uman. Prin urmare albumina actioneaza ca si cum ar fi propria dumneavostra proteina.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa vi se administreze Albumina Umana Behring 200 g/l
Urmatoarele sectiuni contin informatii pe care medicul dumneavoastra ar trebui sa le ia in considerare inainte de a vi se administra Albumina Umana Behring 200 g/l.

NU utilizati Albumina Umana Behring 200 g/l
– daca sunteti alergic la albumina umana sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
Va rugam sa informati medicul dumneavoastra daca sunteti alergic la orice medicament sau aliment.

Atentionari si precautii
Suspiciunea de reactii de tip alergic sau anafilactic (reactie de tip soc alergic) presupune intreruperea imediata a administrarii. In caz de soc, trebuie instituit tratamentul medical standard pentru soc.
Albumina trebuie utilizata cu precautie in situatiile in care hipervolemia (crestere anormala a volumului sangelui) si consecintele sale sau hemodilutia (diluarea sangelui) ar putea reprezenta un risc special pentru pacient. Exemple de astfel de situatii sunt:
– insuficienta cardiaca decompensata (deficienta severa a muschiului inimii)
– hipertensiune arteriala (tensiune arteriala crescuta)
– varice esofagiene (boala a venelor esofagiene)
– edem pulmonar
– diateza hemoragica (tendinta crescuta pentru sangerare)
– anemie severa (deficienta severa a globulelor rosii sanguine)
– anurie renala si postrenala (insuficienta renala)

Efectul coloid-osmotic al albuminei umane 200 sau 250 g/l este de aproximativ patru ori mai mare decat cel al plasmei. De aceea, cand se administreaza albumina foarte concentrata, este necesara precautie pentru asigurarea hidratarii (furnizarii de fluide) corespunzatoare a pacientului. Pacientii trebuie supravegheati cu atentie pentru evitarea suprasolicitarii circulatorii si a hiperhidratarii (volum crescut al apei in organism).

Solutiile de albumina umana 200-250 g/l au un continut relativ redus de electroliti comparativ cu solutiile de albumina umana 40-50 g/l. Cand se administreaza albumina, trebuie monitorizat statusul din punct de vedere electrolitic al pacientului (vezi pct. ??sDoze si mod de administrare”) si trebuie luate masurile corespunzatoare pentru refacerea sau mentinerea echilibrului electrolitic.
Solutiile de albumina nu trebuie diluate cu apa pentru preparate injectabile, deoarece acest lucru poate provoca hemoliza (distrugerea globulelor rosii) in recipiente.
Daca trebuie inlocuite volume relativ mari, este necesara monitorizarea coagularii si a hematocritului. Este necesara precautie pentru a garanta substitutia corespunzatoare a altor componente ale sangelui (factori de coagulare, electroliti, trombocite si eritrocite).
Hipervolemia poate sa apara in cazul in care doza si viteza de perfuzare nu sunt ajustate in functie de statusul circulator al pacientului. La primele semne clinice de supraincarcare cardiovasculara (cefalee, dispnee [dificultate in respiratie], congestie a venei jugulare), sau in caz de crestere a tensiunii arteriale, crestere a presiunii venoase centrale sau edem pulmonar, perfuzia trebuie intrerupta imediat.

Siguranta virala
Cand medicamentele sunt produse din sange uman sau plasma, sunt parcurse anumite etape in scopul de a impiedica transmiterea infectiilor la pacienti. Aceste etape includ
– selectionarea atenta a donatorilor de sange si plasma, pentru a fi siguri ca sunt excluse acele persoane cu risc de a fi purtatorii unor boli infectioase,
– testarea fiecarei donari si a rezervelor de plasma pentru posibilele contaminari virale/microbiene.
– includerea de etape in prelucrarea sangelui sau plasmei care pot inactiva sau indeparta virusurile.

In ciuda acestor masuri, cand sunt administrate medicamente obtinute din sange uman sau plasma, posibilitatea de transmitere a infectiei nu poate fi exclusa in totalitate. Aceasta situatie se aplica si in cazul unor virusuri necunoscute, sau de abia aparute sau a altor tipuri de infectii.
Nu exista raportari care sa confirme transmiterea virala prin intermediul albuminei fabricata conform cerintelor Farmacopeei Europene prin procese stabilite.
Se recomanda insistent ca de fiecare data cand vi se administreaza o doza de Albumina Umana Behring 200 g/l sa fie notate numele si seria medicamentului pentru a se pastra o inregistrare a seriilor utilizate.

Albumina Umana Behring 200 g/l impreuna cu alte medicamente
– Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente.
– Nu se cunosc precis complicatii specifice in cazul administrarii de albumina umana concomitent cu alte medicamente.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Informati medicul dumneavoastra sau farmacistul inainte de a folosi medicamentul
– daca sunteti gravida
– ati putea ramane gravida
– daca alaptati.
Medicul dumneavoastra va decide daca puteti folosi Albumina Umana Behring 200 g/l in timpul sarcinii si alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu s-au observat efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Albumina Umana Behring 200 g/l contine sodiu
Albumina Umana Behring 200 g/l contine 125 mmol sodiu pe litru. Va rugam sa luati in considerare daca urmati o dieta controlata de sodiu.

3. Cum sa vi se administreaza Albumina Umana Behring 200 g/l
Albumina Umana Behring 200 mg/ml va este administrata de catre medicul dumneavoastra sau de catre profesionistii din domeniul sanatatii.
– Este destinat doar pentru perfuzie in venele dumneavoastra (perfuzie intravenoasa).
– Medicul dumneavoastra va decide ce cantitate de Albumina Umana Behring 200 g/l vi se va administra. Cantitatea si viteza de perfuzare depind de cerintele dumneavoastra individuale.
– Medicul dumneavoastra sau profesionistii din domeniul sanatatii va vor monitoriza in mod regulat parametrii importanti ai sangelui circulant cum sunt:
– tensiunea arteriala
– pulsul sau
– eliminarea de urina.
Acestea valori se monitorizeaza pentru a stabili doza si viteza de perfuzare corecte.

Daca utilizati mai mult Albumina Umana Behring 200 g/l decat trebuie
Albumina Umana Behring 200 g/l se administreaza de obicei doar sub supraveghere medicala. De aceea, este foarte putin probabila aparitia supradozajului. Daca doza si viteza de perfuzare sunt prea mari poate sa apara o crestere a volumului de sange circulant (hipervolemie). Acest lucru poate duce la o supraincarcare a inimii si a sistemului circulator (supraincarcare cardiovasculara).

Primele semne ale unei astfel de supraincarcari cardiovasculare sunt
– durere de cap
– dificultati la respiratie sau
– congestia venelor jugulare.
Informati-l imediat pe medicul dumneavoastra sau profesionistii din domeniul sanatatii daca observati astfel de simptome

De asemenea, medicul dumneavoastra sau profesionistii din domeniul sanatatii pot identifica semne cum sunt
– o crestere a tensiunii arteriale
– o crestere a presiunii venoase centrale sau
– o acumulare anormala de lichid in plamani (edem pulmonar).
In toate aceste cazuri, medicul dumneavoastra sau profesionistii din domeniul sanatatii vor opri perfuzia si va vor monitoriza circulatia sangelui, dupa cum este necesar.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Albumina Umana Behring 200 g/l poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Va rugam sa contactati medicul dumneavoastra imediat:
– daca apare oricare dintre reactiile adverse, sau
– daca observati orice reactii adverse nementionate in acest prospect.

Urmatoarele reactii adverse sunt bazate pe experienta post-vanzare si au fost observate foarte rar (<1/10000, incluzand cazurile izolate): - Tulburari generale si la nivelul locului de administrare: Frisoane, febra, greata, varsaturi, durere de cap, indispozitie si inrosirea fetei. - Tulburari ale sistemului imunitar:Reactii de hipersensibilitate sau reactii alergico–anafilactice precum eritem, mancarime, urticarie, dispnee, tahicardie, bradicardie, hipertensiune arteriala. Aceste reactii pot sa ajunga in cazuri singulare pana la soc ce pune in pericol viata.Reactiile adverse de intensitate medie dispar rapid dupa ce viteza de perfuzare a fost micsorata sau perfuzia a fost oprita. In cazul reactiilor adverse severe (de exemplu soc anafilactic) perfuzia trebuie oprita imediat si instituit tratamentul corespunzator.Raportarea reactiilor adverse Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.5. Cum se pastreaza Albumina Umana Behring 200 g/l Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor. Nu utilizati Albumina Umana Behring 200 g/l dupa data de expirare inscrisa pe cutie sau flacon. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25°C. A nu se congela. A se tine flaconul in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina. Odata ce flaconul a fost deschis, continutul trebuie folosit imediat. Nu utilizati Albumina Umana Behring 200 g/l daca solutia este tulbure sau contine particule. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.6. Continutul ambalajului si alte informatii Ce contine Albumina Umana Behring 200 g/l - Substanta activa este albumina umana. Fiecare 100 ml contin cel putin 19,2 g proteine totale, din care cel putin 96% reprezinta albumina umana. Fiecare 50 ml contin cel putin 9,6 g proteine totale, din care cel putin 96% reprezinta albumina umana. - Celelalte componente sunt: ioni de sodiu, caprilat, N-acetil-D,L triptofanat, ioni de clor, HCl sau NaOH (in cantitati mici pentru ajustarea pH-ului), apa pentru preparate injectabile.Cum arata Albumina Umana Behring 200 g/l si continutul ambalajului Albumina Umana Behring 200 g/l se prezinta sub forma unei solutii limpezi, usor vascoase, aproape incolora, galbuie, de culoarea chihlimbarului sau verzuie.Albumina Umana Behring 200 g/l este o solutie sterila pentru perfuzie intravenoasa Disponibila in - Cutie cu un flacon din sticla incolora tip II, cu dop din cauciuc, prevazut cu sigiliu din aluminiu si capac detasabil din plastic, a 50 ml de solutie perfuzabila. - Cutie cu un flacon din sticla incolora tip II, cu dop din cauciuc, prevazut cu sigiliu din aluminiu si capac detasabil din plastic, a 100 ml de solutie perfuzabila.Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul CSL Behring GmbH, Emil-von-Behring-Strasse 76, 35041 Marburg, Germania Acest prospect a fost revizuit in Septembrie 2014.

Articolul precedentAggrenox, capsule
Articolul următorALDECIN, aerosol