Bio-Chrom, Pharma Nord

42

Bio-Chrom
Contine crom legat organic cu o drojdie de crom Produs cu biodisponibilitate ridicata Ajuta la mentinerea concentratiei normale a glucozei in sange
Contribuie la metabolismul normal al macronutrientilor Fabricat in Danemarca sub control farmaceutic
Are efecte sustinute de teste stiintifice

1 tableta contine:
Crom  100 µg

Informatii despre produs
Administrare
1 tableta pe zi sau dupa recomandarea medicului.

Nu depasiti doza zilnica recomandata.
Nu mestecati tableta. Este preferabil sa o inghititi intreaga, in timpul mesei sau dupa masa, cu un pahar cu apa.
Produs indicat vegetarienilor.
Suplimentele alimentare nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos.

Ingrediente
Drojdie imbogatita cu crom(ChromoPrecise®yeast),
maltodextrina, celuloza microcristalina, talc, hidroxipropilmetilceluloza, dioxid de siliciu, saruri de magneziu ale acizilor grasi.

Depozitare
Se recomanda pastrarea produsului in spatii intunecoase, uscate, la temperatura camerei.
A nu se lasa produsul la indemana si la vederea copiilor mici.
Un stil de viata sanatos si o alimentatie variata si echilibrata sunt importante pentru mentinerea sanatatii.

Ce este Bio-Chrom?
Fiecare tableta de Bio-Chrom contine 100 de micrograme de crom elementar. Cromul folosit la prepararea tabletei de Bio-Chrom este legat organic, ceea ce inseamna ca este legat de o drojdie si de amino-acizi naturali (drojdia de crom). Astfel, produsul are o biodisponibilitate foarte ridicata in organism, asigurandu-se o absorbtie a acestuia de pana la 10 ori mai mare decat a altor surse de crom aprobate. Bio-Chrom contine o sursa organica patentata de crom, numita ChromoPrecise®, aceasta fiind o drojdie de crom realizata special pentru a oferi produsului o biodisponibilitate optima. Aceasta sursa de crom este fabricata respectand cele mai riguroase reguli de control (standardul GMP care este folosit, de obicei, pentru fabricarea medicamentelor), pentru a se asigura si documenta calitatea excelenta a produsului si siguranta acestuia.

Ce este cromul?
Cromul este un mineral esential care contribuie la metabolismul normal al carbohidratilor, lipidelor si proteinelor. Mai mult, cromul sustine procesele biologice implicate in mentinerea unor concentratii normale ale glucozei in sange. Cromul anorganic are, de obicei, o biodisponibilitate scazuta in organism. Eficienta unui supliment cu crom este data de gradul de absorbtie a acestuia in organism.

De la Factorul de Toleranta la Glucoza la cromodulina
De multi ani s-a considerat ca elementul esential crom facea parte dintr-o substanta numita FTG (Factor de Toleranta la Glucoza). Pe langa crom, in componenta FTG mai intrau: niacina (o vitamina din grupul vitaminelor B) si aminoacizii glicina, cisteina si acid glutamic. Teoria privind FTG a fost doar partial sustinuta, iar existenta unei molecule specifice de FTG nu a fost niciodata demonstrata.

Studii recente au evidentiat existenta unei molecule unice legate de crom numita cromodulina, care este putin diferita de FTG, dar are caracteristici asemanatoare. Deci, atunci cand ne referim la cromodulina in loc de FTG, avem in vedere aceleasi beneficii.

Rezerva de crom a corpului este de aproximativ 4-6 mg. Odata cu inaintarea in varsta, concentratia de crom din tesuturi poate scadea in mod semnificativ. Rontaitul necontrolat dintre mese si consumul alimentelor dulci pot oferi o relaxare temporara datorita ”aportului de zahar” care ne ofera energie imediata, dar efectul dispare rapid, lasandu-ne in aceeasi stare ca mai inainte. Pe termen lung, astfel de pofte pentru alimentele dulci pot afecta in mod negativ greutatea corporala. Cu un produs ca Bio-Chrom putem ajuta corpul sa-si mentina nivelul normal al glucozei in sange si sa previna reaparitia acestor stari.

Mai multe tipuri de crom
In mod obisnuit noi asociem notiunea de crom cu accesoriile cromate din bai sau de pe motociclete. Cromul folosit pentru fabricarea acestor obiecte (cromul industrial) nu face parte din biochimia umana. Organismul uman are nevoie de crom in asa-numita forma trivalenta. Trivalent inseamna ca este capabil sa formeze trei legaturi chimice cu alti atomi (cromul industrial este hexavalent).

Analize nutritionale facute in Scandinavia, Marea Britanie si America au aratat ca nivelul mediu de crom ingerat zilnic este de aproximativ 30-40 µg.

EFSA (European Food Safety Authority) recomanda ca ingestia zilnica de crom sa fie de 40 µg, in timp ce WHO (World Health Organization) considera ca este sigura ingestia zilnica de crom pana la nivelul de 250 µg.

Sursele de crom
Surse naturale de crom sunt alimente precum:
– crustacee
– nuci-
– stafide
– carne
– fasole
– piper negru

Ce este glicemia?
Glicemia este termenul care se foloseste in mod uzual si se refera la nivelul glucozei din sange. Glucoza din sange este una dintre sursele de energie ale corpului. Pentru ca permite zaharului (glucozei) sa intre in celule, insulina este un hormon care joaca un rol crucial in metabolizarea zaharului. Cromul contribuie la acest proces prin asigurarea legarii insulinei de receptorii de insulina din membranele celulare.

Nivelul normal al glicemiei este intre 3 si 7 mmol/l (54- 126 mg/dl).

Prezentare:
30 tablete

Articolul precedentBileclar, Sun Wave Pharma
Articolul următorBio-Magneziu, Pharma Nord
Dr. Dan Cucuteanu este absolvent al Facultatii de medicina al Universitatii Carol Davila cu experienta de peste 10 ani in managementul bolilor cronice (diabet zaharat si complicatiile acestuia, cancer, hipertensiune arteriala, sindrom metabolic). Dr. Dan Cucuteanu a dezvoltat sisteme de management integrat al pacientilor cronici pentru o crestere a calitatii vietii cu impact direct in supravietuire si prevenirea complicatiilor.