Dermatita

the doctor spends examining an allergic rash of patient.

Dermatita este un termen generic pentru orice tip de inflamatie a pielii. Tipurile de dermatita sunt dermatita atopica, dermatita numulara, dermatita seboreica, dermatita iritanta de contact si dermatita alergica de contact. Distinctia dintre dermatita si eczema facuta pentru a descrie bolile de piele poate fi confuza. Adesea, termenii sunt folositi unul in locul celuilalt, desi multe personae folosesc termenul de eczema pentru a se referi anume la dermatita atopica. Inflamatia pielii care insoteste dermatitele produce descuamari, exfolieri, ingrosari, supurari, cruste, schimbari de culoare si adesea mancarimi.

Multe probleme de fond pot conduce la eczema. S-a aratat ca hipoclorhidria determina situatia cunoscuta sub denumirea de “sindromul intestinului iritabil”, in care intestinele devin poroase si lasa mici particule de alimente nedigerabile sa intre in flux sngvin, provocand reactii alergice. Candidozele, alergiile alimentare si o slabiciune cu baza genetica a enzimei delta-6-desatureaza sunt alte cauze posibile ale acestei boli.

Multe cazuri de dermatita sunt, pur si simplu, rezultatul alergiilor. Acest tip de boala este numit dermatita alergica sau dermatita de contact. Iritarea pielii poate fi pusa in legatura cu contactul cu parfumuri, cosmetice, demachiante, creme medicale si unguente, latex, precum si cu aurul, argintul si nichelul care se gasesc in bijuterii. Stresul, in special tensiunea cronica, poate provoca sau agrava dermatita.

Scanexpert - Centre de excelentă în imagistică

Recomandari.

Adaugati in dieta orez brun si mei.

Evitati ouale, alunele, alimentele soia, garul si produsele lactate.

Evitati zaharul, capsunele, ciocolata, faina alba, grasimile, alimentele prajite si alimentele procesate.

Incercati timp de sase saptamani o dieta lipsita de alimente care contin gluten si vedeti daca se schimba situatia. Dieta fara gluten este adesea, eficienta terapeutic pentru controlul dermatitelor.

Nu mancati alimente care contin oua crude, bogate in avidin, o proteina care se combina cu biotinul si impiedica asimilarea lui. Biotinul este necesar pentru boli ale pielii si scalpului.

Pastrati umed aerul din casa si faceti mai putine dusuri si bai. Dusurile si baile lipsesc pielea de grasimea naturala.

Folositi zilnic  lotiuni hidratante neparfumate.

Pentru dermatitele scalpului, faceti un ceai tare, concentrate, de rozmarin, tataneasa si ulei de arbore de ceai, urzici uscate si alun vrajit, si aplicati pe scalp.

Masati pielea cu crema antiseptica de ulei de arbore de ceai dupa contactul cu apa sau cu iritanti.

Pastrati colonul curat. Folositi zilnic suplimente cu fibre, cum ar fi inul, coaja de psyllium. Faceti din cand in cand clisma de curatare  ca sa eliminate toxinele pentru o vindecare mai rapida.