Interviu cu domnul dr. Moldovan despre cei 5 ani de experiență medicală cu InoCell™

Dr. Corneliu Moldovan

Ce este InoCell™?

InoCell este un produs brevetat, extras din tărâțe de cereale, obţinut după o  muncă de cercetare de peste 2 decenii, realizată de către echipa de medici condusă de AK . Shamsudin, doctor în medicină, profesor de patologie din cadrul University of Maryland School of Medicine, Baltimore, SUA. Fiind un produs complex, a cărui eficienţă a fost demonstrată în timp prin zeci de studii clinice internaţionale, InoCell™ are multiple beneficii pentru organismul uman.

Inocell
Inocell

Despre Dr. Corneliu Moldovan:

Dr. Corneliu Moldovan, medic specialist oncolog, care are competenţe complementare în laser terapie, doctor în medicină, lector senior.

 

Scanexpert - Centre de excelentă în imagistică

Bună ziua domnule doctor Moldovan. În primul rând aş dori să ne spuneţi ce este acest supliment natural şi în ce terapii adjuvante îl recomandaţi.

InoCell™ este un compus între Inozitol şi Inozitol  hexafosfat  cu  întrebuinţări  multiple în clinica oncologică şi în terapia adjuvantă a unor boli cronice cum ar fi dislipidemii, diabet zaharat tip II, unele boli neurologice etc.

Cum recomandaţi acest produs în clinica oncologică?

Recomandările mele pentru acest produs în domeniul oncologic, nu se rezumă numai în domeniul cancerului hepatic, al metastazelor hepatice ci şi în alte tipuri de cancer. De exemplu, există studii clinice  internaţionale cu privire la  efectul extrem  de favorabil  al produsului în adenomul de prostată.

De asemenea InoCell™ se poate  recomandă și pentru diminuarea efectelor secundare ale chimioterapiei, mai ales prin mecanismul de hepatoprotecție pe care îl are dar și prin efectul de detoxifiere. Poate fi recomandat în cure în asociere cu alte suplimente alimentare, terapii alternative sau ca monoterapie, având diferite indicaţii terapeutice.

Dozele pot varia de la 2 capsule pe zi la adulţi până la 6, am recomandat şi 8 capsule cu rezultate foarte bune şi extrem de important de menţionat, fără nici un efect secundar.

Ce alte beneficii mai are formula aceasta, Inozitol şi Inozitol hexafostat pentru organism?

Această formulă din InoCell™ protejează într-o anumită măsură celula nervoasă din cortex şi în acelaşi timp intervine cu rol facilitant la nivelul transmisiei impulsului nervos periferic, în special la nivelul nervos vegetativ. Am observat după administrarea InoCell™ la pacienţi cu tahicardie pe fond anxios, reducerea tahicardiei, reducerea anxietăţii şi reducerea durerilor de cap. Doresc să evidenţiez, rolul  imunomodulator şi stimulator al celulelor de tip natural killer, adică celule importante imune care mediază un răspuns împotriva celulei canceroase, permiţând organismului să recunoască celula canceroasă şi să o distrugă. Efectele favorabile le-am obţinut în cure de 3 luni în administrarea acestui  preparat  la  bolnavii  canceroşi  şi  de asemenea am constatat o îmbunătăţire a electroimunoforezei şi a imunogramei la analizele anumitor pacienţi.

Aţi  menţionat  mai  sus  de  mecanismul  de hepatoprotecţie   al   acestui   produs.   Cum acţionează InoCell™ în afecţiunile hepatice?

InoCell™  este  un  stabilizator  al  membranei hepatice şi un activator enzimatic. Enzimele hepatice  sunt  cele  mai  importante,  ficatul este o întreagă uzină care produce proteine, enzime, având un rol major în detoxifiere, iar multe  citostatice  acționează  negativ  asupra ficatului. Stabilizarea membranei ficatului este un efect favorabil indirect în cursul terapiei cu citostatice. Foarte mulţi pacienţi se prezintă cu steatoze hepatice şi dislipidemii, colesterol mărit, boli agravate de obezitate, mai ales în România unde obezitatea devine o problemă majoră, aceasta mergând mână în mână cu dislipidemia, cu tulburările lipidelor plasmatice şi cu steatoză hepatică (ficat gras). Ficatul gras, poate conduce în final la ciroză hepatică, insuficienţă hepatică.

Cum putem preveni apariţia acestor afecţiuni şi cum putem menţine un nivel normal al colesterolului rău – LDL?

Administrarea profilactică la aceşti pacienţi, împreună cu o dietă raţională cu un conţinut scăzut de lipide şi de glucide, cu mese frecvente, cu alimentaţie bio, predominant alcalină, la care se adaugă şi InoCell™, în anumite condiţii doar cu el poate să reducă LDL. Am constatat faptul că la pacienţi cărora le-am recomandat InoCell™ pentru dislipidemii, cu steatoze hepatice, dar care aveau o patologie cardiovasculară asociată, s-a ameliorat electrocardiograma cât şi electrocardiograma de efort, printr-o diminuare  a  încărcării  aterosclerotice  pe  pereţii arteriali aortici după 3 luni de tratament.

Care sunt concluziile dumneavoastră după experienţa de peste 5 ani în administrarea InoCell™?

În  concluzie,   pledez pentru asocierea terapiilor oncologice cu suplimentele nutriţionale, pe o bază raţională şi nu administrate de pe internet diferite reţete sau diferite scheme de tratament, deoarece aşa nu funcţionează niciodată, vă spun din experienţa pe care o am şi care se cifrează la peste 35 de ani în acest domeniu.