MACROBIOTIC – definitie

Macrobiotic – face referire la o dieta macrobiotica ( un regim vegetarian compus). Originara din Japonia, principiul dietei macrobiotice este de a combina invataturile budismului Zen cu o dieta vegetariana in stil occidental. Pe langa lista de alimente permise este recomandat un stil de viata care transcende stilul de viata, atitudinea si practicile dietetice. Cuvantul “macrobiotic” provine din limba greaca si inseamna “viata minunata” sau “viata lunga”. Desi nu a fost inca dovedit stiintific, se presupune ca o dieta macrobiotica ce contine alimente nutritive si sanatoase poate proteja impotriva cancerului si a altor boli cronice. Cei care urmeaza o astfel de dieta ar trebui sa manance alimente natural cultivate pe plan local, preparate si consumate in mod traditional, cum ar fi prin fierbere, coacere sau preparare la abur. In meniurile dietei macrobiotice pot fi incluse cereale integrale, legume, seminte, soia, peste si fructe.

Articolul precedentMACERARE – definitie
Articolul următorMACROCEFAL – definitie