Orgasmul la femei versus barbati – tot ce trebuie sa stiti !

Orgasmul la femei versus barbati – tot ce trebuie sa stiti !

Pentru cei mai multi dintre noi modul in care este perceput orgasmul de persoanele de sex opus este unul din marile mistere care nu poate fi experimentat (cu exceptia cazului in care alegem ajutorul dat de chirurgie). Din fericire specialistii ne ajuta sa aflam mai multe detalii despre orgasm.

Ezista mai multi factori care sunt implicati si care ne ajuta sa vedem care sunt diferentele intre orgasmul la femei si la barbati.

Scanexpert - Centre de excelentă în imagistică

Daca la femei durata unui orgasm este de 20 – 30 de secunde la barbati avem

intre 3 – 10 secunde insa experienta apare in 95% din actele sexuale  fata de 69% la sexul feminin.

Merita sa ai un orgasm mai lung si sa astepti sau sa fie asigurat dar de o durata mai scurta?

Raspunsul nu este atat de simplu cum pare deoarece daca la barbati indiferent de orientarea sexuala procentul de aparitie a orgasmelor acelasi la femei rata de satisfactie sexuala difera in functie de tipul de sex.

Astfel in medie lesbiene experimenteaza cu un procent de 12% mai des orgasm si o rata de 25% dintre femei cu orgasm la fiecare act sexual si mai mult de jumatate dintre ele declarand ca in 75% din zuri se finalizeaza cu orgasm.

Si nu doar frecventa aparitiei dar si durata actului sexual este diferita avand experiente sexuale cu o medie de 30 – 40 minute fata de 10 – 15 minute in cazul heterosexualilor.

Desigur durata si frecventa nu conteaza atat de mult cat de modul in care te simti!! Si surprinzator studiile arata ca este mai putin important carui sex apartii!

Articolul precedentCe se intampla cand renunti la fumat?
Articolul următorDespre noi
Dr. Dan Cucuteanu este absolvent al Facultatii de medicina al Universitatii Carol Davila cu experienta de peste 10 ani in managementul bolilor cronice (diabet zaharat si complicatiile acestuia, cancer, hipertensiune arteriala, sindrom metabolic). Dr. Dan Cucuteanu a dezvoltat sisteme de management integrat al pacientilor cronici pentru o crestere a calitatii vietii cu impact direct in supravietuire si prevenirea complicatiilor.