13.2 C
București
marți, aprilie 20, 2021
Acasă Specialitati medicale Diabet Pompa de insulina MiniMed 640G - Medtronic

Pompa de insulina MiniMed 640G – Medtronic

Utilizare | Optionale| Functii | Glucometre | Monitorizarea continuă a glicemiei

Utilizare MiniMed 640G

Sistemul MiniMed 640G este indicat pentru infuzia continuă de insulină, la rate stabilite şi variabile, în vederea managementului diabetului zaharat la persoanele care au nevoie de insulină.

Sistemul MiniMed 640G este indicat pentru monitorizarea permanentă sau periodică a nivelurilor glucozei în lichidul de sub piele, precum și pentru depistarea unor posibile episoade de hipoglicemie și hiperglicemie.

Atunci când se folosesc un senzor și un transmițător, pompa afișează valorile glucozei obținute prin senzorul permanent și stochează aceste date astfel încât să poată fi analizate cu scopul de a urmări tiparele și a îmbunătăți managementul diabetului zaharat. Aceste date pot fi încărcate în calculator pentru analiza valorilor glucozei în timp.

Valorile glucozei obținute prin senzorul permanent al sistemului MiniMed 640G nu trebuie să fie folosite direct pentru ajustarea tratamentului. Acestea indică, mai degrabă, dacă este necesară măsurarea prin înțepătură în deget în vedera confirmării. Toate ajustările tratamentului trebuie să se bazeze pe valori obținute prin automonitorizare cu glucometrul și nu pe valoarea afișată de pompă.

Pompa de insulină este etanșă la apă atunci când iese din fabrică și când rezervorul și tuburile sunt montate corect. Pompa este protejată împotriva efectelor care ar putea să apară atunci când este ţinută sub apă la o adâncime de maxim 3,6 metri timp de 24 de ore.

Evitaţi expunerea pompei la temperaturi de peste 40 °C  sau sub 5 °C , întrucât acest lucru ar putea duce la deteriorarea dispozitivului.

Pompa trebuie folosită cu insulină U-100 cu absorbție rapidă. Următoarele tipuri de insulină au fost testate de Medtronic Diabetes şi s-a constatat că pot fi folosite în siguranţă împreună cu pompa de insulină MiniMed 640G:

 • Humalog U-100™
 • NovoLog U-100™
 • NovoRapid U-100™

Înainte de a folosi un tip diferit de insulină cu această pompă, verificaţi prospectul insulinei pentru a vă asigura că aceasta poate fi folosită împreună cu pompa.

Pompa foloseşte rezervoare şi seturi de infuzie MiniMed de unică folosinţă pentru administrarea insulinei.

 • Rezervoare – Folosiţi doar rezervorul Medtronic MMT-332A, 3,0 ml (300-unităţi).
 • Seturi de infuzie – Medtronic Diabetes oferă o gamă variată de seturi de infuzie care să răspundă nevoilor dvs. Schimbați setul de infuzie la interval de două-trei zile conform instrucțiunilor producătorului setului.

Dispozitive opționale

 • Glucometrul Ascensia compatibil – Sistemul 640G MiniMed este livrat împreună cu un glucometru Ascensia compatibil. Se conectează wireless la pompă şi vă permite să transmiteţi valorile obţinute cu glucometrul către pompă. Funcţia Bolus la distanță (Remote Bolus) vă permite să folosiţi glucometrul pentru a începe administrarea bolusului prin pompă. Puteţi folosi acest glucometru şi pentru a încărca date din sistem în software-ul de management al diabetului zaharat, folosind portul USB de pe calculator.
 • Transmiţătorul Guardian™ 2 Link  – folosit împreună cu pompa pentru monitorizarea glicemică continuă (CGM). Este vorba despre un dispozitiv care se conectează la un senzor de glicemie. Transmiţătorul colectează datele măsurate de senzor şi transmite wireless aceste date către dispozitivele de monitorizare.
 • Senzorul Guardian Sensor   – folosit împreună cu pompa pentru CGM. Senzorul este o parte componentă de mici dimensiuni a sistemului de monitorizare glicemică continuă pe care o introduceţi chiar sub piele pentru a măsura nivelul glucozei în lichidul interstiţial. Senzorul este un dispozitiv de unică folosinţă.
 • Dispozitivul CareLink USB  – folosit pentru încărcarea datelor din sistem în software-ul de management al diabetului zaharat folosind portul USB pe calculator.

Functii

Secreția bazală de insulină este insulina „de fond” de care aveţi nevoie pe parcursul zilei şi al nopţii pentru a vă încadra în valorile ţintă ale glicemiei atunci când nu consumaţi alimente. Secreția bazală de insulină reprezintă aproximativ jumătate din necesarul zilnic de insulină. Pompa dumneavoastră imită pancreasul, eliberând insulină continuu, timp de 24 de ore.

Rata bazală

Rata bazală reprezintă cantitatea specifică de insulină administrată de pompă în fiecare oră. Deşi unele persoane folosesc o singură rată bazală pe întreg parcursul unei zile, altele au nevoie de rate diferite în momente diferite ale zilei.

Rata bazală maximă

Rata bazală maximă limitează administrarea bazală a insulinei pe oră, pe baza ratei maxime pe care o setaţi. Nu puteţi să setaţi rate bazale, rate bazale temporare sau rate bazale temporare presetate care depăşesc valoarea ratei bazale maxime. Puteţi să setaţi rata bazală maximă la o valoare cuprinsă între 0 şi 35 de unităţi pe oră.

Tiparul ratei bazale

Tiparul ratei bazale stabileşte cantitatea pentru administrarea bazală a insulinei pe parcursul zilei şi al nopţii. Întrucât necesarul de insulină cu administrare bazală poate varia, puteţi configura maximum opt tipare ale ratei bazale. De exemplu, puteţi folosi un tipar al ratei bazale pe parcursul săptămânii şi un tipar diferit al ratei bazale în weekend.

Modul bolus

Bolusul reprezintă cantitatea de insulină administrată pentru a acoperi creşterea anticipată a glicemiei, de obicei atunci când luaţi masa sau o gustare. Puteţi folosi bolusul şi pentru a corecta o valoare ridicată a glicemiei, obţinută cu glucometrul.

Bolus normal

Bolusul normal furnizează imediat o doză de insulină unică. Folosiţi bolusul normal pentru aacoperi aportul de alimente sau a corecta o valoare ridicată a glicemiei obţinută cu glucometrul.

Bolus maxim (Max Bolus)

Bolusul maxim limitează cantitatea de insulină ce poate fi administrată într-un singur bolus. Pompa împiedică administrarea insulinei într-un singur bolus dacă bolusul maxim pe care l-aţi setat este depăşit. Puteţi seta bolusul maxim la o valoare cuprinsă ntre 0 şi 75 de unităţi.

Funcţia Bolus Wizard

Bolus Wizard este o funcție care folosește setările individuale Bolus Wizard cu scopul de a calcula o cantitate estimată pentru bolus pe baza valorilor glicemiei și a carbohidraților introduse de către dvs.

Viteza bolusului (Bolus Speed)

Viteza bolusului (Bolus Speed)setează viteza la care pompa eliberează insulina bolus. Puteți seta o viteză standard (1,5 unităţi pe minut) sau o viteză rapidă (15 unităţi pe minut).

Glucometre

Puteţi conecta wireless la pompă maximum şase glucometre Ascensia compatibile.

Dacă nu conectaţi un glucometru la pompă, trebuie să introduceţi manual valorile glicemiei. Pentru a conecta pompa şi glucometrul wireless, aveţi nevoie de următoarele elemente:

 • Pompa de insulină MiniMed 640G
 • Glucometrul Ascensia compatibil
 • Ghidul de utilizare a glucometrului Ascensia

 

Monitorizarea continuă a glicemiei

 

Înţelegerea monitorizării glicemice continue (CGM)

Funcția senzor de pe pompă vă permite să integraţi şi să folosiţi monitorizarea glicemică continuă (continuous glucose monitoring, CGM). CGM este un instrument de monitorizare a glucozei prin senzor care foloseşte un senzor pentru glucoză montat sub piele, cu scopul de a măsura permanent cantitatea de glucoză din lichidul interstiţial. CGM contribuie la un management mai bun al diabetului zaharat prin faptul că:

 • Înregistrează valorile glucozei pe parcursul zilei şi al nopţii
 • Indică efectele pe care le au asupra nivelului glicemiei alimentația, activitatea fizică şi medicamentele
 • Vă oferă instrumente suplimentare care vă ajută să preveniţi nivelurile ridicate şi scăzute ale glicemiei

Funcția SmartGuard

Funcţia SmartGuard poate opri şi relua automat eliberarea de insulină pe baza valorilor glucozei obţinute cu senzorul şi a limitei inferioare. Limita inferioară ar trebui setată pe baza recomandărilor specialistului în domeniul sănătăţii. Atunci când apare un eveniment de întrerupere SmartGuard de către senzor, administrarea bazală a insulinei este reluată automat dacă valorile glucozei obţinute cu senzorul cresc şi întrunesc criteriile specificate sau dacă este atins intervalul maxim de întrerupere de două ore.

 

Concluzii evaluare

REVIEW OVERVIEW

Funcții
Ușurință în utilizare
Calitate
Preț

SUMAR

În concluzie pompa de insulină MiniMed 640G funcţionează ca un sistem de administrare de insulină care are posibilitatea de a comunica su sistemul de monitorizare a glicemiei CGM Guardian Connect pentru a stopa furnizarea în cazul scăderii glicemiei sub limitele stabilite de utilizator/medic fiind de un deosebit ajutor în managementul și prevenția crizelor hipoglicemice.
Echipa Be Healthy
Echipa Be Healthyare peste 10 ani experienta in domeniul medical atat in servicii medicale cat si in industria farmaceutica. Suntem dedicati educatiei si dezvoltarii de instrumente pentru un mai bun acces la informati si servicii medicale.
- Advertisment -

Noutăți

Cine poate fi considerat caz suspect COVID?

În cadrul definiției de caz poate fi considerat caz suspect COVID conform Institutului de Sănătate Publică: Orice persoană cu debut brusc de febră și...