Primul aparat de modulare a contractilității cardiace aprobat de FDA

O nouă metodă de tratament a insuficienței cardiace moderată sau severă!

Implanturile cardiace cum sunt pacemakers sau defibrilatoare intracardiace au ca obiectiv combaterea apariției aritmiilor cardiace și sincronizarea contracțiilor atriale și ventriculare pentru a îmbunătăți parametrii contractiilor cardiace.

O noua metodă pentru tratamentul insuficienței cardiace este prin utilizarea dispozitivului Optimizer Smart pentru pacienții cu insuficiență cardiacă și aspect normal QRS al electrocardiogramei.

Scanexpert - Centre de excelentă în imagistică

Compania Impulse Dynamics din New York a lansat un aparat de modulare a contractilității cardiac care a primit aprobarea FDA – Optimizer Smart – care utilizează 3 electrozi implantați la nivelul inimii care monitorizează contractiile cardiace și transmit pulsuri electrice non-excitatorii (  Cardiac Contractility Modulation) în perioada refractară a ritmului cardiac, astfel reușesc să îmbunătățească contracția sistolică a inimii.

Studiile efectuate în Europa au demonstrat eficiența și siguranța metodei. Peste 3500 pacienti au in prezent implatat un astfel de dispozitiv. Pentru mai multe detalii vedeți site-ul companiei Impulse Dynamics.