Tratamentul precoce al greturilor in primul trimestru de sarcina poate preveni complicatiile

Side view of beautiful sick young woman in pajama holding hand on her stomach while leaning on the toilet

Tratamentul precoce al grețurilor în primul trimestru de sarcină poate preveni complicațiile conform Practice Bulletin publicat în ediția din Ianuarie în Obstetrics & Gynecology.

Doctor  M. Ramin. în colaborare cu Colegiul American de Obstetrică și Ginecologie a analizat date privind diagnosticul și managementul grețurilor și vărsăturilor în sarcină .

Specialiștii au observat tendința de minimizare de către medici a simptomatologiei la gravide cee ace poate duce la un număr redus de cazuri tratate. La rândul lor femeile gravide nu doresc să urmeze tratamente medicamentoase fiind îngrijorate de siguranța lor pentru făt. Pe măsură ce grețurile se dezvoltă devine din ce în ce mai greu să fie controlate simptomele.

Cazurile ușoare pot fi tratate prin schimbări ale stilului de viață și dieta. Tratamentul cu vitamin B6 și doxilamină este sigur și eficient ca primă linie de tratament.

sursa

http://journals.lww.com/greenjournal/Abstract/2018/01000/ACOG_Practice_Bulletin_No__189___Nausea_And.39.aspx

Articolul precedentBoala Parkinson – simptome, diagnostic și tratament
Articolul următorAvertizari in utilizare a telefoanelor mobile emis de Departamentul de Sanatate Publica
Dr. Dan Cucuteanu este absolvent al Facultatii de medicina al Universitatii Carol Davila cu experienta de peste 10 ani in managementul bolilor cronice (diabet zaharat si complicatiile acestuia, cancer, hipertensiune arteriala, sindrom metabolic). Dr. Dan Cucuteanu a dezvoltat sisteme de management integrat al pacientilor cronici pentru o crestere a calitatii vietii cu impact direct in supravietuire si prevenirea complicatiilor.